FOREVER   LIVING   PRODUCTS ™
Par kompāniju FLP
Par alveju
FLP produkti
Raksti par alveju
Kontakti,pasūtījumi
 
Kāda ir jūsuprāt svarīgākā alvejas īpašība?
Satur vairāk par 75 nozīmīgākajām uzturvielām – minerālvielas, vitamīnus, aminoskābes, fermentus un citas.
Alveja atver ādas poras un izvada toksīnus.
Alveja ir dabiska antibiotika, tai piemīt pretvīrusu, pretbaktēriju un pretsēnīšu īpašības.
 
(Nobalsot varat vienreiz dienā)
balsošanas rezultāti »
 



 

 
 

 
Top.LV
.
aloevera.human.lv » Raksti par alveju
Aptiekāra padoms
06.2005.
 
Alveja – daiļo un dziedē
 
Alveja ir daudzgadīgs, liliju dzimtas augs ar gaļīgām, gar malu dzeloņainām lapām, un pēc izskata līdzinās kaktusam. Madagaskarā un Āfrikā alveja aug savvaļā, bet tās ārstnieciskās iedarbības dēļ alveja tiek audzēta arī ASV, Japānā un Vidusjūras reģionā. Daudziem cilvēkiem alveja ir istabas augs, kura ārstniecisko spēju dēļ – pat tāda kā miniatūra „mājas aptieciņa”.
 
Alvejas lapas ārpuse ir gluda, bet pieskaroties tā nedaudz atgādina gumiju. Alveja vislabāk ir pazīstama pēc tās dziedējošās želejas – šķidras, caurspīdīgas, recekļveida vielas, kuru var izspiest vai nokasīt no alvejas lapas iekšējās daļas. Alvejas želeja ir visaugstāk vērtētā šī auga daļa, no kuras gatavo sulu.
Zinātnieki ir atklājuši, ka alvejas želejas sastāvā ir dažādas iedarbīgas vielas: antibiotikas, asins recēšanas ierosinātājs, sāpes samazinošas vielas, šūnu atjaunošanās stimulators, rētas dziedējošs un audus savelkošs līdzeklis.
Alvejas želejas bioķīmiskais sastāvs ir patiesi unikāls – tā satur vairāk par 75 nozīmīgākajām uzturvielām, kuras ir nepieciešamas organisma vitāli svarīgajiem dzīvības procesiem, tai skaitā minerālvielas, vitamīnus (ieskaitot B12), aminoskābes, fermentus un citas.
Alveja tiek ļoti efektīvi izmantota kosmētikas produkcijā. Tā atver ādas poras un izvada toksīnus, dziļi mitrina ādu: ar auga sastāvā esošā lignīna palīdzību piekļūstot un labvēlīgi ietekmējot dziļākos ādas slāņus, tā nonāk ādā 4 reizes dziļāk un 3-4 reizes ātrāk nekā ūdens!
No alvejas lapām iegūst arī piensulu, kuru pēc tam žāvē, līdz izveidojas dzeltens pūderis. Tā kā alveja ir spēcīgs caurejas līdzeklis, to nelieto vienu pašu, bet kombinē ar citiem, maigākiem augiem.
Gadsimtiem ilgi alvejas gēls tika izmantots kā vietējs nomierinošs līdzeklis sīku brūču un apdegumu gadījumā. Mūsdienās alveja ir pieejama dažādos veidos: aerosolos, losjonos, šķidrumos, želejās, krēmos un kapsulās.
 
Vērtīgi padomi:
 
  • Parasti produkti, kuru sastāvā ietilpst alvejas ekstrakts, nav tik iedarbīgi kā tīra alveja. Tādēļ pārliecinieties, vai uz alvejas produkta etiķetes alveja ir minēta kā viena no galvenajām sastāvdaļām.
  • Pārliecinieties, ka līdzekļi, kas domāti saules apdegumu ārstēšanai, satur vismaz 20 % alvejas.
  • Alvejas piensula ir pieejama arī kapsulu veidā, kur tā apvienota ar citiem, maigākiem caurejas līdzekļiem.
  • Jebkurš līdzeklis, kas satur vismaz 70 % alvejas, ir piemērots, lai atjaunotu un saglabātu labu matu un galvas ādas stāvokli.
 
Alveja var palīdzēt šādos gadījumos:
 
  • Paātrināt pirmās pakāpes apdegumu, kā arī saules apdegumu, sadzīšanu. Alvejas želejas uzklāšana uz apdeguma vietas pēc tās atdzišanas samazina sāpes un iekaisumu un paātrina sadzīšanu. Kādā pētījumā daļai no 27 cilvēkiem ar vidēji smagiem apdegumiem klāja alvejas želeju uz apdeguma vietas. Tiem, kuri izmantoja alveju, brūce sadzija vidēji 12 dienu laikā, turpretī tiem, kuri brūces regulāri pārklāja ar marles apsējiem, brūces sadzīšanai bija nepieciešamas 18 dienas.
  • Nomierināt un paātrināt iegriezumu, skrambu un citu nelielu brūču un ādas iekaisumu sadzīšanu. Alvejas želeja satur lielu skaitu aktīvu sastāvdaļu, ieskaitot vielas, kas palīdz mazināt sāpes, samazināt svīšanu, nomākt niezēšanu un uzlabot asins apgādi ievainojuma vietā. Daži pētījumi apstiprina, ka želejai piemīt arī pretsēnīšu, pretvīrusu un antibakteriāla iedarbība.
        Taču želeja var nepalīdzēt ārstēt dziļas, inficētas brūces vai arī brūces, kas radušās operācijas rezultātā.
  • Mazināt jostas rozes sāpīgos rezultātus. Uzmanīgi uzklājot želeju uz sāpīgajiem bojājumiem, kas raksturīgi šai slimībai, alvejas želeja iedarbojas nekavējoties, nomierinot čūlas un mazinot niezi, kā arī samazinot iespēju inficēt čulgas.
  • Samazināt psoriāzes (zvīņu ēdes) simptomus. Alvejas želeja veicina sadzīšanu, mazina niezi un sāpes.  
  • Atvieglināt dedzinošas sāpes kuņģī, kā arī citas gremošanas problēmas. Sula, kas iegūta no alvejas želejas, darbojas kā pretiekaisuma līdzeklis. 
  • Iedarbīgs līdzeklis pret akni jeb pinnēm un pūtītēm. Alveju saturoši kosmētiskie sejas līdzekļi ziepes, seju attīrošie līdzekļi un mitrinātāji palīdz cīnīties ar akni jeb pinnēm un pūtītēm. Šo līdzekļu lietošana jāapvieno ar diētu, rūpīgu personīgo higiēnu, pietiekamu daudzumu svaiga gaisa un saules.
Atpakaļ · Nākošā
   

Tālrunis: (+371)  22-13-09-13; E-pasts: flp-office (at) 90.lv
 

 
 


Independent Distributor of Forever Living Products